Sarin tarina

Sari on nuori nainen, 20-vuotias historianopiskelija, joka harrastaa ratsastusta ja balettia. Hänen koulumenestyksensä on aina ollut erinomaista. Sari onkin viettänyt paljon aikaa koulun ja harrastuksiensa parissa. Harrastuksistaan johtuen, Sari on aina tarkkaillut ruokavaliotaan ja yrittänyt syödä terveellisesti.

Muutto opiskelupaikkakunnalle tuntui aluksi hienolta, mutta harrastukset jäivät ja yksin asuminen alkoi ahdistaa Saria. Luokan parhaisiin kuulunut tyttö olikin yhtäkkiä keskiverto opiskelija kovasta yrittämisestä huolimatta. Muutaman reputetun tentin ja ikävästi päättyneen romanssin jälkeen Sari tunsi itsetuntonsa romahtaneen. Häntä alkoi jännittää tentit ja sosiaaliset tilanteet. Ainoaksi lohduksi muodostui hyvä ruoka ja makeiset. Ahmimisen jälkeen nousi itseinho, jota vain oksentaminen tuntui helpottavan.

Sarin oli yhä vaikeampi keskittyä opiskeluun. Terveystarkastuksessa Sari alkoi keskustella paino-ongelmistaan hoitajan kanssa, joka ohjasi hänet terapia-arvioon. Lääkäri totesi Sarilla ahdistuksen ja bulimian lisäksi keskivaikean masennuksen.

Psykoterapian lisäksi aloitettiin masennuksen lääkehoito, joka noin kahden kuukauden kuluessa korjasi tilannetta oleellisesti. Ahdistus, unihäiriöt, keskittymisvaikeudet, itsesyytökset ka paniikinomaiset tilannepelot poistuivat vähitellen. Peiliin tuijottaminen ja ruoan ahmiminen jäivät vähitellen pois, tenttipärjääminen ja itsetunto alkoivat kohentua.

Kurssijuhlassa Sari tapasi Pekan, jota alkoi säännöllisesti tapailla. Joululomalla Sari kävi äitinsä kanssa pitkiä keskusteluja opiskelumenestyksestä ja seurusteluasioista.

Vuoden kuluessa Sari huomasi pärjäävänsä ilman lääkitystä. Neuvoteltuaan lääkärinsä kanssa lääkitys päätettiin lopettaa.