masennus

Video: Masennus kokemuksena - Tommi Marjanen

Masennuksen selättänyt Tommi Marjanen kertoo kokemuksistaan masennuksen kanssa ja siitä, miten hän onnistui palaamaan täysipainoiseen arkeen. Videolla Tommi jakaa myös omia vinkkejään muille masennukseen sairastuneille. 

Lue lisää »

masennus

Masennuksesta johtuva työkyvyttömyys on merkittävä haaste

Masennusperusteinen työkyvyttömyys on yhteiskunnallisesti haastava ongelma, koska se koskettaa laajasti myös nuorempaa väestöä. Suurin osa työkyvyttömäksi joutuneista palaa työelämään vuoden sisällä, mutta heikentyneen toimintakyvyn vuoksi työhön paluun pitäisi tapahtua pienin askelin. Onnistunut työhön palaaminen edellyttää yleensä työyhteisön, työterveyshuollon ja kuntoutuksen saumatonta yhteistyötä.

Lue lisää »

masennus

Miten selvitä masennuksesta?

Masennuksesta toipumista voidaan tehokkaasti edistää lääkehoitojen ja erilaisten psykoterapioiden avulla, mutta myös henkilöllä itsellään on tässä tärkeä rooli. Masentuneella ihmisellä on useita erilaisia mahdollisuuksia tukea ja edistää omaa paranemistaan. 

Lue lisää »

masennus

Sarin tarina

Sari on nuori nainen, 20-vuotias historianopiskelija, joka harrastaa ratsastusta ja balettia. Hänen koulumenestyksensä on aina ollut erinomaista. Sari onkin viettänyt paljon aikaa koulun ja harrastuksiensa parissa. Harrastuksistaan johtuen, Sari on aina tarkkaillut ruokavaliotaan ja yrittänyt syödä terveellisesti.

Lue lisää »

masennus

Ritva sai apua keskivaikeaan masennukseen

Ritva on 44-vuotias perhepäivähoitaja. Hänen isänsä kuoli traagisesti auto-onnettomuudessa Ritvan ollessa 9-vuotias. Isä oli Ritvalle hyvin rakas ja läheinen. Ritvan oireilu alkoi kolme vuotta sitten avioeroprosessin aikana.

Lue lisää »